Nordic Walking

Kom en beweeg mee! Het is trouwens bewezen “bewegen doet leven”!

Niks voor jou… FOUT! Iedereen die nog kan stappen en graag wandelt kan evengoed “Nordic-Walken” want dat is dan een gezondere en meer bewegelijke wandelsport.

Je maakt gebruik van stokken en op die manier beweeg je je schouders, bovenarm-, rug- en beenspieren intensiever met gunstig gevolg voor het ganse lichaam, de ademhaling en bloedsomloop.

Wij lopen gewoon Nordic Walking en richten geen speciale cursus in. Nieuwkomers nemen wij tijdens de eerste tochten afzonderlijk, brengen hun de techniek bij en houden hen in het oog tot ze “goed” stappen… de rest is oefening! Het is zeker niet onze bedoeling om wedstrijdwandelaars of profs op te leiden. Voor ons is het ontspannende inspanning en vooral beweging op eigen tempo met een portie sociaal contact in een natuurlijke omgeving.

We stappen bijna iedere zondagvoormiddag minstens een uurtje in het mooie natuurdomein “’t broek van Willebroek” en genieten van alle seizoenen in de natuur.
• We starten om 10.00 uur en ontmoeten elkaar op de parking in de Broekstraat te Blaasveld/Willebroek (raadpleeg de kalender voor de juiste data).
• We hebben voldoende Nordic Walking stokken die de beginners kunnen gebruiken.

Meewandelen zonder nordic, mag en kan ook. We halen rond de 10.000 stappen  en +- 5 km, dus een sportieve start van de zondag.

Interesse? Kom gewoon eens af! Wil je meer informatie bekomen of aanmelden dan kan dat bij Swa Van Gompel, 0472.85.05.58 – vangompelfrancois@gmail.com